BioGaia – probiotika

Film för bättre benhälsa

Benskörhet är något som framför allt drabbar kvinnor 50+, och oftast är den drabbade inte medveten om att det sker förrän benbrottet är ett faktum. Nedbrytningen av skelettet sker nämligen i det ”tysta”. I Europa riskerar 1 av 3 kvinnor utveckla osteoporos, och 1 av 5 män. I världen så lever 200 miljoner personer med diagnosen.

BioGaia är ett svenskt hälsoföretag som är världsledande inom kosttillskott med probiotika, bland annat ett naturligt alternativ för vården att överväga i förebyggande syfte för behandling vid benskörhet. I samband med lanseringen av det nya behandlingsalternativet vid benskörhet visade det sig att professionen hade svårt att förstå hur en produkt som främst använts för magen, nu även kunde användas för benskörhet.

Utifrån den problemställningen så presenterade Granath Hälsa ett förslag på lösning – att producera en Mode of Action-film för att tydliggöra produktens verkningsmekanism och genom det få professionen att förstå hur probiotika verkar i ”kretsloppet” mellan osteoblaster och osteoclaster.

Resultatet, formulerat av vår uppdragsgivare:

… Vi har haft nytta av den både internt och externt. Internt på utbildningar för våra säljare och anställda. Externt gentemot de olika partners som vi jobbar med runt om i världen, som i sin tur använder filmen mot läkare. Filmen har fungerat som en del i ett utbildningspaket och där varit uppskattad på grund av att den är stilfull, pedagogisk och lätt att ta till sig”.

Sanofi Pasteur MSD / HPV-vaccin

Vaccinationskampanj för HPV-virus

Abbvie – parkinsons sjukdom

När ett läkemedel blir mer än en produkt