Kunder

Här kan du se de läkemedelskunder vi arbetar med idag. Uppdragen innefattar allting från produktlanseringar och kongressrapporter till att profilera läkemedelsföretag som arbetsgivare och producera podcasts för patienter och närstående.

Abbvie

Abbvie är ett globalt forskande biopharmaföretag som strävar efter hållbara lösningar för både sjukvård och patient. Och där vi strävar tillsammans med dem inom bl a Parkinsons sjukdom.

Varumärken: Duodopa, Humira

Actavis

Actavis är ett av världens mest snabbväxande läkemedelsbolag och vi har fått äran att jobba med flera av deras produkter. Actavis har en stor portfolio av produkter med allt från migränmedicin till hudkrämer. Just nu arbetar vi nordiskt med Rosazol mot rosacea och Decubal som är en hudvårdsserie för personer med extra torr hud.

Varumärken: Beacita, Decubal, Ignorin, Lactocare, Rosazol, Solona

Bayer Healthcare

I och med lanseringen av Eylea, läkemedel (lösning för injektion i ögat) mot våt AMD, CRVO (central retinal vein occlusion) och DME (diabetiska makulaödem), så arbetar Bayer nu också för syns skull. Utöver Sverige så sträcker sig Granaths uppdrag till grannländerna Danmark, Norge och Island.

Varumärken: Eylea

BioGaia

BioGaia är ett innovativt svenskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av probiotika, en ”god” bakterie som ligger i tiden. Det gör att allt fler aktörer vill vara där, och i samband med det så fick vi i uppdrag att se över och tydliggöra deras varumärke, ett produktvarumärke som idag är synligt på 90 marknader. Det största segmentet är inom pediatrik/barn men produktportföljen håller på att breddas, bl a inom tandvård. Spännande tycker vi.

Varumärken: BioGaia, inom fyra produktkategorier

CSL Behring

CSL Behring är ett internationellt läkemedelsföretag som specialiserat sig på utveckling, tillverkning och marknadsföring av biologiska läkemedel för människor med sällsynta och allvarliga sjukdomar. Företaget fyller i år 100 år, 2016 blev också året då Granath fick förtroendet att profilera företaget och den nya produkten Idelvion.

Varumärken: Afstyla, Haemate, Idelvion, CSL Behring

Läkemedelsverket

Vårt uppdrag är av fullservicekaraktär. Informationskampanjen om falska läkemedel Crime Medicine och den nationella Apotekssymbolen är två exempel på uppdrag.

Varumärken: Crime Medicine, Nationella apotekssymbolen

Roche

Roche är världens största bioteknikföretag inom diagnostik och läkemedel och vi på Granath arbetar med dem inom två av deras sex terapiområden; reumatism och CNS. Bl a lanseringen av RoActemra för behandling av måttlig till svår aktiv RA.

Varumärken: RoActemra, Terapiområdet CNS

Sanofi

Vi har arbetat med Sanofi sedan 2003 och är glada över att ha fått vårda varumärkena i diabetesportföljen under alla dessa år. Senast fick vi lansera Toujeo. Och nu är det dags igen. Denna gång lanserar vi Suliqua som är en kombination av Lantus och Lyxumia. En injektion, två angreppssätt. Vi har också fått förtroendet att lansera Praluent, mot högt kolesterol.

Varumärken: Apidra, Insuman basal, Lantus, Toujeo, Suliqua, Praluent

Sanofi genzyme

Genzyme som tidigare tagit fram behandlingar för sällsynta genetiska diagnoser har nu också klivit in på en något vanligare diagnos, MS (multipel skleros). I samband med det så fick Granath Hälsa chansen att vara med och lansera inte bara en, utan två nya behandlingar mot MS. Nu kliver Genzyme också på inom terapiområdet immunologi, och vi ser fram emot att bistå igen.

Varumärken: Aubagio, Lemtrada, Dupixent

Takeda

Vi har tidigare arbetat med att kommunicera sammanslagningen av Nycomed och Takeda. Nu är de det dags igen, denna gång på produktnivå. Entyvio en målinriktad behandling vid IDB sjukdom. Första uppdraget är en monter på Svenska Gastrodagarna i Göteborg i maj, med verkningsmekanismen i VR.

Varumärken: Corporate och Entyvio

Zambon Pharma

Zambon Pharma är ett italienskt företag som nu etablerar sig i Norden med en produkt, Xadago, för Parkinsons sjukdom. Företaget är verksamt inom respiration, smärthantering, CNS, sällsynta sjukdomar och kvinnohälsa, och har funnits på marknaden sedan 1906.

Varumärken: Xadago och Zambon Pharma.