CSL Behring – blödningssjukdomar

Blödigt värre

Blödigt värre fyller 25 avsnitt.

År 2017 lanserades den första och då enda podcasten i Sverige för personer med blödarsjuka. Idag fem år senare så firar vi 25 avsnitt.

Blödigt värre fyller 25 avsnitt.

” I det här allra första avsnittet av podden Blödigt värre pratar vi om hur det är att vara förälder till ett barn med blödarsjuka. Vi pratar om den extra oro man har då varenda lek på förskolan eller skolgården kan få så mycket allvarligare följder än för friska barn med blod som koagulerar när det behövs.”

 I avsnittet med verkar Martin Wahlström, pappa till Jack 7 år, och Tony Frisk, specialistläkare vid barnkoagulationsmottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset och van vid att träffa barn med hemofili och deras oroliga föräldrar. Medverkar och ger kloka råd gör också Gustav som är tonåring och blödarsjuk.

Det som började som ett pilotprojekt, det är idag en etablerad podcast. År 2017, före det stora genomslaget av podcasts, så presenterade Granath en podcast-idé för CSL Behring. Och de nappade.

Ett koncept togs fram, en jingel valdes och podcasten lanserades under namnet Blödigt värre. Och på den vägen är det. Under åren har vi fått lyssna till allt från att vara förälder till ett barn med blödarsjuka till att lära oss mer om den senaste forskningen och om vad framtidens behandlingar kan komma att erbjuda. Åren har bjudit på samtal och hopp men också om berättelser om att inte bli lyssnad på.

Med andra ord, 25 fantastiska och lärorika avsnitt.

Och detta är bara starten!

Sanofi-Diabetes

Färden mot diabetesmålet

CSL Behring – blödningssjukdomar

Wounds & Wonders