PIO – patientförening

Podd om livet med primär immunbrist

Så sjukt, en ny podcast!

Hösten 2018 fick Granath Hälsa sitt första uppdrag för patientorganisationen PIO – Primär Immunbristorganisationen. Det är vi glada för.

Primära immunbrister är relativt okända sjukdomar i samhället, med de är inte ovanliga bland befolkningen. 40 000 personer i Sverige beräknas ha något slags avvikelse i sitt immunsystem och cirka 5 000 av dem skulle behöva behandling. Idag har cirka 3 000 fått en diagnos. Det finns alltså ett stort mörkertal och det är här PIO har en viktig uppgift: att arbeta för att fler som söker vård slipper vänta i flera år på rätt diagnos.

Så vi skapade podcasten Så sjukt– en podd om livet med primär immunbrist. Där kan PIO kliva fram och öka kännedomen om primära immunbristsjukdomar, och samtidigt visa att patientföreningen är en källa till information för medlemmar, potentiella medlemmar och deras närstående. Podd-formatet passar dessutom utmärkt för patientberättelser, djupare resonemang och förklaringar på komplicerad medicinsk fakta.

Två år och 15 avsnitt senare så har ”Så sjukt” spridit sig till grannländerna Finland och Norge, vilket känns sjukt roligt!

BioGaia – probiotika

Årsredovisning 2017

CSL Behring – blödningssjukdomar

Bok om blödarsjuka