Teva – hudsjukdomar

Rosacea och relansering

Metronidazol i ny skepnad.

Få kände till att rodnaden och knottrorna i ansiktet inte är vuxenakne utan en vanlig hudsjukdom som heter rosacea. Det var också få som kände till Rosazol, det första receptfria läkemedlet mot rosacea. Vi löste det genom att skriva folk på näsan.

Uppdraget till oss på Granath var att lansera Rosazol som det första receptfria läkemedlet mot rosacea. Krämen var egentligen inte ny utan hade funnits i flera år på marknaden men då receptbelagd och under namnet Metronidazol. Rosacea var en vanlig hudsjukdom som få personer förutom läkare kände till. Många personer levde länge utan en diagnos eller misstog ofta rodnaden och knottrorna för vuxenakne.

Vår lösning blev att bokstavligen skriva folk på näsan, och i resten av ansiktet. Det som på håll såg ut som rodnad och röda utslag var i själva verket text som text som förklarade att det kunde vara rosacea. I ett andra steg använde vi oss av symboler för att gestalta de känslor som människor med känner kring sjukdomen.

Några av det enheter som togs fram inom ramen för uppdraget var; utbildningsmaterial för apotekspersonal, broschyr för vården, konsumentbroschyr, annonser och webbsida.

Likaså att se över förpackningsdesignen, för att göra produkten mer synlig i apotekshyllan.

Takeda – Entyvio

Kongressmonter med VR-fokus på IBD

BioGaia – probiotika

Årsredovisning 2017