Teva – hudsjukdomar

Rosacea och relansering

Hudproblem i ny skepnad.

Få kände till att rodnaden och knottrorna i ansiktet inte är vuxenakne utan en vanlig hudsjukdom som heter rosacea. Det var också få som kände till att det finns receptfri behandling mot rosacea. Vi löste det genom att skriva folk på näsan.

Uppdraget till oss på Granath var att lansera det första receptfria läkemedlet mot rosacea. Krämen var egentligen inte ny utan hade funnits i flera år på marknaden men då receptbelagd. Rosacea är en vanlig hudsjukdom som få personer förutom läkare känner till. Många personer lever länge utan en diagnos, eller tror att rodnaden och knottrorna är vuxenakne.

Vår lösning blev att bokstavligen skriva folk på näsan, och i resten av ansiktet. Det som på håll såg ut som rodnad och röda utslag var i själva verket text som förklarade att det kunde vara rosacea. I ett andra steg använde vi oss av symboler för att gestalta de känslor som patienter känner kring sjukdomen.

Några av det enheter som togs fram inom ramen för uppdraget var; utbildningsmaterial för apotekspersonal, broschyr för vården, konsumentbroschyr, annonser och webbsida.

Likaså att se över förpackningsdesignen, för att göra produkten mer synlig i apotekshyllan.

Takeda – Entyvio

Kongressmonter med VR-fokus på IBD

BioGaia – probiotika

Årsredovisning 2017