BioGaia – probiotika

Koncept för en mognare målgrupp

Koncept för en mognare målgrupp

BioGaia är ett innovativt svenskt hälsoföretag som är världsledande inom kosttillskott med probiotika.

Deras produkter marknadsförs via lokala distributionspartners i mer än 110 länder. Det svenska huvudkontoret förser dessa med informationsmaterial som sedan anpassas och översätts till lokalt språk.

Ett roligt uppdrag, ett uppdrag som handlade om att ta fram ett koncept för BioGaias mognare målgrupp, kvinnor 50+. Konceptet skulle sätta tonalitet och budskap till målgruppen och verka som en inspirationsinjektion för BioGaias partners.

Internt pratade BioGaia om Healthy Ageing men vem vill bli påmind om ålder och äldre dagar. Vi vände på det, och lanserade Stay Healhty.

Vår konceptförklaring:

WHO WILL I BE?

När man var yngre funderade man ofta på hur man skulle bli som vuxen. Om man skulle träffa drömprinsen, vilket jobb man skulle ha, hur många barn man skulle få etcetera. I vår fantasi fanns sällan utrymme för olyckor, sjukdomar, finanskriser och andra deppigheter. Det såg ljust och rosigt ut på horisonten och vi kunde knappt bärga oss att växa upp.

Tankarna om framtiden fortsätter att följa oss även i vuxen ålder. Men visa av erfarenhet vet vi att allt som väntar runt hörnet inte är rosaskimrande och fantastiskt. Kanske har vi nu istället en mer negativ syn på framtiden, vilket inte heller är realistiskt. Sanningen är den att vi är dom vi är. Vi har vissa egenskaper och vanor som formar vår framtid mer än några yttre omständigheter. Anstränger vi oss för att hålla oss i form och må bra idag så kommer vi förmodligen prioritera det området även när vi blir äldre. Gillar vi att vara ute och springa så kommer vi nog att fortsätta med det så länge vi kan. Samma sak gäller hälsosam mat och andra vanor. Om något så kommer vi kanske ha ännu mer tid att lägga på dessa områden när stressen lägger sig. Den gamla gumman du föreställer dig finns inte. Hon är bara en lite mer chill version av den du är idag.

Nordic InfuCare

Från soffan till motion

Medtronic – självjusterande insulinpump

TV-kampanjen: På 5 minuter